- 2- وجود ابهام در ميزان مشارکت در استانها شهرستانها و بخشهاي مختلف:
يکي ديگر از ابهامهاي موجود در ميزان آراي ارائه شده توسط وزارت محترم کشور اخذ آرا بيشتر از واجدين شرايط اخذ رأي در برخي استانها، شهرستانها و بخشهاي کشور است. به نحوي که در سطح استاني، استانهاي يزد و مازندران بيش از صددرصد واجدين شرايط شرکت در انتخابات آراي مأخوذه به صندوقهاي آن استان واريز شده است. آزمون فرضيه فوق در سطح بخشهاي بسيار قابل توجه است به نحوي که 60 شهرستان و 192 بخش از بخشهاي مختلف کشور با بيش از صددرصد مشارکت مواجه بودهاند. اين افزايش مشارکت از 100? تا 211? قابل ملاحظه است. همچنين مشارکت بالاي 95? در 125 شهرستان ديده ميشود. وزير محترم کشور در استدلال افزايش مشارکت استان مازندران، مسافرپذيري آن استان و در مورد استان يزد، تعداد دانشجويان را عنوان نموده است که به نظر استدلال ارائه شده داراي پايه و اساس منطقي نميباشد بطوريکه ملاک قرار دادن دانشجويان، اصولا در شهرهاي مرکز استان و استانهاي برخوردار نظير تهران، اصفهان، فارس، آذربايجان شرقي و . . . بيشتر قابليت تحقق دارد نه در استان يزد ضمن اينکه ميزان مشارکت در بخشهايي از استان يزد نظير شهرستان يزد و ميبد که بيشترين تراکم جمعيت دانشجو را دارا ميباشند به ترتيب 84? و 90? ميباشد و افزايش مشارکت فوق خلاف تصور وزير محترم کشور در بخشهايي است که داراي مراکز دانشگاهي پرجمعيت و قابل توجه نيستند. در خصوص استان مازندران نيز فرضيه فوق از استحکام لازم برخوردار نيست به نحوي که با توجه به بررسي وضعيت استانهايي نظير گيلان که ميزان سفر طبق آمار رسمي دولت نيز بيشتر از مازندران است اين رويداد اتفاق نيافتاده و بخشهايي که افزايش مشارکت در آنها مشهود است مربوط به بخشهاي مسافرپذير آخر هفته نيست. ضمن اينکه با توجه به اعطاء سهميه بنزين تابستان در اوايل تير ماه و برگزاري امتحانات دانشگاهها به ويژه کنکور سراسري احتمال انجام اين ميزان سفر آن هم در روز انتخابات کمتر قابل تصور است. با توجه به موارد فوق روايي انتخابات در بخشهاي 192 گانه ذکر شده با ابهام روبرو بوده و عملا 277/898/3 رأي از مجموعه آراي مأخوذه در اين جهت با ابهام مواجه است.
از سوي ديگر اگرچه چنين فرضيهاي در چنان گستردگي نامربوط بوده و نيازمند اثبات مستدل است، با اينحال همين استدلال مبين يک دسيسه نظام يافته براي تقلب بوده است، زيرا:
اگر فرض کنيم n نفر از شهر الف به شهر ب رفته باشند، در اين صورت بايد از جمعيت واجد شرايط در شهر الف عده زيادي را کم کنيم، در نتيجه شمار آراء در همين شهر الف بيش از واجدين شرايط خواهد شد. به عبارت ديگر، توجيه وزارت کشور، سبب ميشود که ساير شهرها را هم به همين نسبت آلوده ببينيم و اين دليل است بر اينکه همه شهرها بايد به نسبتي از اين آلودگي سهمي داشته باشند، يعني تقلب نظام يافته در سرتاسر کشور جريان داشته است. به زبان ديگر، براي اينکه توجيه وزارت کشور درست باشد، بايد شهرهايي معرفي شوند که در آنها مردم اصولا ميل زيادي به رأي دادن نداشتهاند و نسبت مشارکت کمتر از 60? بوده است. اين ادعا توهين به مردم و برخلاف جريان مشهود در سرتاسر کشور است. اين ادعا بايد نشان دهد که جمعيت متراکم در يک شهر از بوميان اين مناطق هستند.
- 3-تمرکز آراي يک کانديدا در استانهاي مشخص
اصولا در پديدههاي اجتماعي و آمارهاي منطقي همه اعداد و ارقام ميبايست از يک منطق تبعيت نمايند به نحوي که حتي در تحليلهاي آماري مشاهدات عيني دور از منطق به دليل استدلال فوق به عنوان مشاهدات عيني پرت از مجموعه آمارها خارج ميشود. بر همين اساس تمرکز آراي يک کانديدا در يک شهر، بخش و يا روستا به نوعي آن هم بدون دلايل کافي عملا نشان از ابهام بسيار زياد در آراي مورد نظر است. يکي از مهمترين مصاديق اين موضوع تمرکز آراي جناب آقاي احمدينژاد در صندوقهاي مشخص استانهاي مختلف کشور است که در 307 صندوق رأي ايشان بالاي 99? است که اين موضوع مبين ريختن آراي يکنواخت به صورت کاملا ناشيانه به صندوقها است. تعداد صندوقهايي که آقاي احمدينژاد بالاي 95 درصد رأي دانسته است، 2233 صندوق معادل 226/262/1 رأي است.
اين موضوع وقتي بيشتر نمايان ميشود که در برخي از شهرستانها، بخشها و صندوقهاي آراي افراد شاغل در ستادهاي تبليغاتي سه نامزد ديگر شمارش نشده و اعلام آراء فوق خلاف گزارشات ناظرين در پاي صندوقهاي فوق است.
- 4-صندوقهاي حاوي آراي کل مضرب صد
از آنجا که احتمال وقوع آراي کل مضرب صد در هر صندوق يک درصد است و از سوي ديگر تعرفهها به شکل بستههاي صدتايي در اختيار صندوقها قرار ميگرفته است اگر درصد صندوقهاي با آراي کل مضرب صد، در هر بخش يا شهرستان بيش از يک درصد باشد شائبه ريختن تعرفههاي باقيمانده در پايان اخذ رأي به نام نامزد خاص را ميافزايد، مثلا در بخش رومشگان از توابع کوهدشت لرستان در 49 درصد از صندوقها، آراي کل ريخته شده به داخل صندوق مضرب صد است. در شهرستان کوهدشت لرستان نسبت صندوقهاي مضرب صد به کل، 29?؛ در بخش بزمان ايرانشهر، 29?؛ در بخش نرماشير بم 29?؛ در شهرستان سلسله لرستان، 23?؛ در شهرستان دلفان لرستان 20?؛ در شهرستان فلاورجان اصفهان، 19?؛ در بخش مارگون بويراحمد، 18? و در شهرستان عنبرآباد کرمان، 14? بوده است.
- 5-مقايسه آراء صندوقهاي ثابت و سيار
از ابتدا يکي از نقاط بدگماني، احتمال تقلب وسيع در صندوقهاي سيار به دليل جابهجايي مکرر و کنترل کمتر بود. فرضيه تقلبخيز بودن صندوقهاي سيار در تنها موردي که وزارت کشور آمار تفکيکي صندوقهاي ثابت و سيار را ارائه داده اثبات گرديده است. براساس آمار وزارت کشور در شهرستان قائنات از استان خراسان جنوبي در صندوقهاي سيار درصد رأي آقاي احمدينژاد بين 80 تا 90? است در حالي که در صندوقهاي ثابت رأي ايشان بين 40 تا 50? است. اين در حالي است که ميزان مشارکت در اين شهرستان 101? واجدين شرايط بوده است. اين شهرستان را ميتوان به عنوان نمونهاي از مقايسه آمار صندوقهاي ثابت و سيار در ساير شهرستانها به حساب آورد.
- 6- در شهرستان دلفان لرستان، حداقل 19 صندوق ديده ميشود که ميزان رأي آقاي احمدينژاد در آنها بين 75? تا 100? است. اين صندوقها حتي يک رأي باطله ندارند. در اکثر اين صندوقها رأي آقايان کروبي و رضايي که لر هستند صفر يا يک است. برخي صندوقها هست که نه رأي باطلهاي هست و نه هيچ يک از نامزدها حتي يک رأي آوردهاند بلکه 100? آراء آنها متعلق به آقاي احمدينژاد بوده است. در اين شهرستان ميزان مشارکت 100? بوده است.
- 7-يکي از مصاديق اين شواهد را ميتوان در نتايج انتخابات شهرستان عنبرآباد استان کرمان مشاهده نمود. در شهرستان مذکور ميزان آراي اخذ شده معادل 110 درصد واجدين شرايط است و براساس آمار اعلام شده از سوي وزارت کشور 95 درصد آراء به آقاي احمدينژاد تعلق داشته است. جالب توجه آنکه تعجيل و ذوقزدگي مسئولان ستاد انتخابات وزارت کشور باعث شده تا نکات قابل تأملي را در خصوص آراي اين شهرستان در سايت اين وزارتخانه در معرض ديد هموطنان قرار دهند. از جمله آنکه:
- 8- در برخي از صندوقها تمامي آراء به آقاي احمدينژاد تعلق دارد و سه کانديداي ديگر داراي هيچ رأيي نيستند. مثلاً در صندوق شماره 13 بخش جبالبارز جنوبي تمامي 307 رأي، در صندوق شماره 14 تمامي 700 رأي، در صندوق شماره 16 تمامي 335 رأي و در صندوق شماره 18 تمامي 600 رأي و در صندوق شماره 21 تمامي 1000 رأي به آقاي احمدينژاد تعلق دارد.
- 9-در برخي ديگر از صندوقهاي اين شهرستان، مجموع آراي سه نامزد ديگر تک رقمي است. مثلاً در صندوق شماره 13، 16، 20 و 30 بخش مرکزي از کل آراي ريخته شده به صندوق، سه نامزد ديگر مجموعاً 7 رأي کسب کردهاند. وضعيت مشابهي در صندوقهاي شماره 3، 4، 7، 11، 19، 22، 24 و 25 بخش جبالبارز جنوبي و صندوق شماره 3 بخش اسماعيلي مشاهده ميشود.